Oljor



Just nu sitter jag och råpluggar Aromaterapi. Vad är det för något då? Jo det är behandlingar som hämtar hjälp ifrån växrikets eteriska oljor. Ur alla olika växter, nötter och blommor finns eteriska oljor som vi använder oss av i hudvård, läkemedel och innom skönheten. Alla oljor har olika sammansättningar,doftar olika och ger växten olika egenskaper. Precis som att vi har en personlighet. Oljorna innehåller massor av olika vitaminer som kan hjälpa oss emot olika problem. Just nu lär jag mig 17 olika bäraroljor ( som man blandar ut den eteriska oljan med) och dess egenskaper. Hur dem är uppbyggda kemiskt, vad den gör och vem den passar.

Här får ni en liten titt på min egen sammanfattning om oljorna. Otroligt viktigt om något ska kunna gå in i huvudet .



Druvkärnsolja- Vanligaste bäraroljan inom aromaterapi, minst fet, Kan färga av sig,

Mandelolja- Mycket aktiv olja,  A och D-vitamin samt proteiner, Läkande och reparerande.

Vetegroddsolja- Mest E-vit,( C-D vit) mest antioxidantisk, tar hand om fria radikaler.

Avokadoolja- Rik på ABDE vitaminer, bra på feta personer ( penetrerar genom fett), torr hy, stabil, näringsrik. använd 5-10% i en blanding.

Jojobaolja-
Ett flytande vax, Doftfri, härsknar inte, Spf 4, för rynkig, åldrande hud, samt acnehud, en ren olja som indianer använt som medicin i århundranden, används även som parfymolja.

Calendulaolja- Extrakt från Ringblommor, orange färg ifrån calendulin, stärker upp!

Borageolja- Ifrån växten Borage officinalis, hög halt GLA, Aktiv, passar alla,stärker immunförsvarer.

Morotsolja – Orangefärgad, Betakaroten ( förstadium till A-vit) A vit, läkande, torrhy.

Makadamianötsolja-  Av makadamianötter, ifrån Hawaii och Aussie, stabil, för åldrande hy, Absorberas snabbt, Vanlig i hudvård.

Kukuinötsolja-  Kukuinötter ifrån hawaii, hög halt Linolsyra, tonårshud, acnehud.

Sesamolja-  från sesamnöten, kallpressad, A-E vitamin, antioxidant, stabil, absorberar uv-ljus, bra som sololja, hud-massageolja.

Solrosolja- Kallpressar ifrån solrosfrön, Hög hållbarhet, E vit, linolsyra.

Jordnötsolja-  Kallas arachis oil, ersätter ibland mandelolja, ljusgul, stabil för fet hy.

Sojaolja- Extraktion ifrån bönor, Ljudbrun, god hållbarhet, Lecitin och E-vitamin.

Olivolja-  Kallas Florence oil, kallpressas, första portionen kallas : Jungfruolja, sen olivolja, grön, luktar lite, bra för torr hy.

Jättenattljusolja-  Exlusiv olja, hög halt av GLA, ( GLA förebygger blodproppar och stärker immunförsvar. Bra för torr hy. Används i kosmetik, faramkologi och dietik.

Risgroddolja-  Mild olja som passar alla, Spf 4, rik på protein, luktfri påminner om Jojobaoljan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback